תביעות משרד הבטחון גם במקרה של תאונת דרכים
חיילים שוטרים ואנשי בטחון אשר נפצעו או חלו במהלך שירותם או נפצעו בתאונת דרכים, זכאים להגיש תביעות נגד משרד הבטחון כדי לקבל קצבת נכות על פי השיעור שנקבע לכל אחד מהם. הנתבע צריך להגיע לוועדה הרפואית של משרד הביטחון, לפרט ולהסביר את מקרה החבלה או המחלה והנזק שנגרם לו בזמן ששירת את המדינה.
בהתנהלות מול נציגי משרד הביטחון על התובע להוכיח כי הנזק נגרם לו תוך כדי השירות וזאת בהתאם למסמכים מהמרפאות, מבתי חולים, חוות דעת של רופא מומחה שהוא מציג בפניהם ועוד. אדם שקיבל אישור על שיעור מסוים של נכות ומצבו הרפואי החמיר, יבקש להגיע שוב לוועדה הרפואית כדי להעלות את שיעור הנכות, דבר שיקנה לו הטבות וזכויות נוספות.
אם התביעה נדחתה הנפגע רשאי להגיש בקשה לעיון נוסף בתיק שלו, לצרף ראיה חדשה בקשר למצבו ולבקש מקצין התגמולים לבחון מחדש את הראיה החדשה שהגיש. לבית המשפט כמו חוות דעת רפואית חדשה.
תגמולים ופיצוי כספי
חייל אשר הוכר כנכה זכאי לטיפול רפואי ושיקום מקצועי וכן זכאי לקבל הטבות כספיות בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו לו. הוא יקבל קצבה כספית חודשית וסיוע בנושאים יום יומיים אלמנטריים. זאת כיוון שגם תאונת דרכים היא סוג של פציעה ואם היא נגרמה בטווח הזמן שבהם אדם זה היה במלך שירות סדיר, קבע, מילואים, שירות הביטחון הכללי או המשטרה, יש לו זכויות זהות למי שנפצע עקב פעילות מבצעית.
בנוסף לכך הוא זכאי למימון לימודים, הקמת עסק, סיוע ברכישת דירה, רכב רפואי ועוד וזאת על פי שיעור הנכות ומהות הפגיעה שלו. לדוגמה חייל אשר נפגע בתאונת אופניים בזמן שירותו הצבאי הוכר כנכה פיזית וגם נפשית, כיוון שהוא נפגע בחלקים רבים של גופו כולל חבלה בראש ובצוואר ונגרמו לו שברים בחוליות וכן בעמוד שדרה צווארי.
בשל פגיעה זו משרד הבטחון הכיר בנכותו וקבע לו 35% כעבור שנים הוחמר מצבו הגופני הוא סבל מבעיות רפואיות רבות, עבר טיפולים רפואיים מקיפים ולאחר הגשת התביעה למשרד הבטחון במקרה של תאונת דרכים אשר הוחמרה לאחר שחרורו, התובע הוכר כנכה צה"ל והוא זכאי לקבלת רכב, שיקום רפואי, לימודים לתואר ראשון וקצבה חודשית של אלפי שקלים בכל חודש לתקופת הלימודים. לכן במקרים מסוג זה יש להגיש תביעה באמצעות עורך דין מיומן נגד משרד הביטחון.