תאונת דרכים בעת טיול באירופה – איך מתמודדים עם זה מבחינה משפטית? 

תאונת דרכים בעת טיול באירופה – איך מתמודדים עם זה מבחינה משפטית? 

עורך דין שמתמחה בתאונות דרכים יודע עד כמה מורכב יכול להיות הנושא המשפטי הזה. ייצוג לקוח שנפגע בתאונה או ייצוג אדם שפגע בשוגג במישהו אחר מחייב רמה אישית גבוה וגם יכולת משפטית. הטיפול יכול לכלול פניות לחברות ביטוח, סיוע מול ביטוח לאומי, ייצוג בבית המשפט. אך הפעם נרצה לדבר על זווית אחרת. הפעם נזכיר שהרבה ישראלים מרבים לטייל באירופה. יש אפילו ישראלים רבים שמחזיקים דרכון פורטוגלי ועל כן מבלים באירופה חודשים רבים ברציפות. ומטבע הדברים, יש כאלה שמעורבים בתאונת דרכים. איך מתמודדים עם זה מבחינה משפטית? אלה הצעדים שחשוב לעשות.

בכל תאונה, רושמים את פרטי המעורבים

בחו"ל, תייר מישראל שנפגע בתאונה כשעבר את הכביש או ישראלי בעל דרכון פורטוגלי (ראו כאן) שנפגע בעת שנהג ברכב שכור, מרגיש בלבול רב. המצב המיוחד הזה, רחוק מהסביבה המוכרת, גורמת להרבה אנשים לשכוח את הדבר הכי בסיסי. מבחינה משפטית, בהמשך הדרך, חשוב שיהיו לכם קודם כל, כל הפרטים של המעורבים בתאונה. אם זה נהג אוטובוס, אם זה נהג מונית, אם אלו הולכי רגל נוספים, רשמו את מספרי הדרכון שלכם, מספר רישיון הנהיגה או כל מסמך זיהוי אחר. כדאי מאוד גם לשמור פרטים של כמה אנשים שהיו עדים לתאונה. עורך הדין שלכם ייעזר בכל זה, בהמשך.

עורך דין ישראלי לתעבורה, שמכיר את החוק באירופה

בחו"ל, לא משנה אם יש או אין לכם דרכון פורטוגלי, אתם מרגישים פחות נוח מאשר בארץ. סביר מאוד להניח שתתקשו למצוא עורך דין שיהיה לכם נוח לתקשר איתו. שיוכל לייצג אתכם בצורה הכי טובה. מה עוד שהרבה פעמים, הטיפול המשפטי נמשך עוד לא מעט זמן אחרי שאתם כבר חוזרים, בשעה טובה, הביתה לישראל. כלומר, מהרגע הראשון, חשוב שתצרו קשר עם עורך דין ישראלי, בתחום התעבורה. אך חשוב שיהיה זה עורך דין שמכיר ושולט גם בחוק באירופה. אפשרי שיהיה זה עורך דין שלמד בחו"ל, השתלם בחו"ל או מעסיק עוזר שבקיא בדיני התעבורה באיחוד האירופי.

אם מקבלים טיפול רפואי בחו"ל, שומרים תיעוד

אנו מקווים שכל מי שקורא כאן את הדברים וחווה תאונה נמצא במצב רפואי תקין וכל הנזק נמדד אך ורק בכסף. אבל, אין מה לומר, יש מקרים לא פשוטים, שישראלים נפגעו במהלך התאונה. כשאין מנוס, חייבים לקבל טיפול רפואי בהקדם, גם אם קצת קשה לתקשר בחו"ל ולא מבינים כל מה שהצוות הרפואי אומר. אך מבחינה משפטית, זיכרו כי יש לשמור כל תיעוד מטיפול רפואי. לא משנה אם רק הגעתם לבית החולים לצורך בדיקה כללית כדאי לוודא שלא נפגעתם או שאולי עברתם ניתוח או אשפוז, בקשו אישורים. שמרו אישור עם שם הצוות המטפל. בשלבים מאוחרים יותר של הייצוג המשפטי, יש לדברים הללו הרבה משמעות. כמו כן, זיכרו שלפעמים השפעת התאונה במלואה ניכרת חודשים רבים לאחר הפגיעה עצמה. כך שתיעוד מוקדם ומדויק חשוב שיהיה בידיכם.

טיפ חשוב לפני סיום

לסיום הדברים, נרצה לחדד ולהזכיר דבר חשוב. אם אתם קוראים את המאמר לפני נסיעה לחו"ל, לא משנה לאיזו מדינה באירופה, דאגו שיהיה לכם ביטוח נסיעות לחו"ל. בין אם תחוו תאונה בשל שגיאה שעשיתם בזמן פניה ברמזור ובין אם מישהו פגע חלילה, בכם, בזמן שרכבתם על אופניים, הביטוח יאפשר לכם קבלת טיפול אידיאלי. כפי שאמרנו, שמרו מסמכים מבית החולים ולאחר מכן, עורך הדין שלכם יסייע להגיש תביעה בהתאם לנסיבות המקרה. 

לקבלת פגישת יעוץ חייג או שלח פרטים:

Comments

comments